HIMSS and Health 2.0 European Conference

Helsinki, Finland
June 11-13, 2019

Primary tabs

Dutch Programme

Dutch Delegation

Ook dit jaar nodigen we u uit voor de samenkomst van de HIMSS Dutch Community als delegatie naar HIMSS Europe 19 & Health 2.0 (11-13 juni 2019, Helsinki) Zoals voor eerdere edities, zal ook deze keer weer een speciaal programma worden georganiseerd, waarbij HIMSS samenwerkt met VMBI, Nictiz en Cognicum. Met deze partners wordt er gezorgd voor een uniek en educatief programma inclusief vele netwerkmogelijkheden tijdens het Holland House.

Thema

In de huidige tijd genieten de meeste mensen en sectoren van economische voorspoed. Tegelijkertijd is er een steeds nijpender tekort aan middelen. Er is een tekort aan gekwalificeerd personeel en er staat grote druk op beschikbare gelden. Parallel hieraan worden we geconfronteerd met een groeiende vraag naar zorg. Anders gezegd, het elastiek wordt aan twee kanten uitgerekt. Schaarste heeft vaak een nare bijsmaak. Mensen staan in een overlevingsmodus en zijn gericht op de korte termijn. Echter, schaarste kan ook leiden tot positieve resultaten. Denk aan innovatie en een vergroot probleemoplossend vermogen. Met de creativiteit van de mens kan op korte termijn al veel worden opgelost. Maar, hoe houden we de lange termijn doelen helder? Een strategie voor de eigen organisatie is van groot belang om te overleven. ‘Wie wil ik zijn en wat is mijn positie in de maatschappij?’

Tijdens de Nederlandse workshop op dinsdagmiddag geven we mooie voorbeelden van toepassingen in het zorgdomein die antwoord geven op de uitdagingen van nu en van de toekomst.

Tijdens het plenaire programma van HIMSS Europe 19 zetten we voort wat we zijn begonnen in Orlando tijdens HIMSS19: de gevolgen van schaarste in de zorg aan de hand van een selectie van de volgende aandachtsgebieden:

  • Leiderschap
  • HR
  • ICT en technologie als ondersteuning van het primaire proces
  • Financiering
  • De rol van de zorgprofessional

180528_HIMSS_SITGES_0540

180528_HIMSS_SITGES_0309

Programma overzicht voor de Dutch Community

Dinsdag 11 juni

Woensdag 12 juni

Donderdag 13 juni

Vrijdag 14 juni

- Aankomst

- Nederlandse workshop

- Holland House receptie*

- Ontbijt*

- HIMSS Programma

- Dutch Digital Health Party*

- Ontbijt*

- HIMSS Programma

- Vertrek

- Ontbijt*

- Referentiebezoek*

- Vertrek

*=onderdeel van het Cognicum reisarrangement. Niet inbegrepen in de gewone registratieprijs

Bekijk hier het algemene HIMSS Europe 19 programma

Sprekers

Hier vindt u binnenkort meer informatie over de sprekers. Weet u een interessante nationale of internationale spreker die iets bij kan dragen aan ons thema? Stuur dan uw idee naar Amber Hidding: ahidding@himss.org

Registratie & Reisarrangementen

Deelname aan het programma van de HIMSS Dutch Community is voorbehouden aan zorgprofessionals: CIO's, CMIO's, ICT-managers, informatiemanagers en bestuurders. Deelname aan de Nederlandse Delegatie voor leveranciers is gebaseerd op partnerschap. Als leverancier kunt u zich niet inschrijven als u geen partner bent. Voor meer informatie, neem contact op met Amber Hidding - +34 655345741 of ahidding@himss.org

Registratie is nu open voor de Nederlandse Delegatie! Registratiekosten zijn de volgende:

Zorginstellingen 799€ + btw
Community partners 799€ + btw
Holland House partners 2099€ + btw

Reisarrangementen worden u uit handen genomen door Cognicum.

Zorginstellingen die meereizen met Cognicum krijgen 15% korting op registratie! Bekijk hier de reisarrangementen. Nadat u uw reisarrangement heeft geboekt kunt u met een kortingscode registreren voor uw HIMSS Badge.

Klik hier voor meer informatie en prijzen en begin met uw registratie bij Cognicum!

Zie hier binnenkort de registratiehandleiding voor uw reisarrangement en HIMSS-registratie.

Organiserende partners

HIMSS, Nictiz, VMBI en Cognicum coördineren een op inhoud en netwerkmogelijkheden gericht programma voor de Nederlandse delegatie naar HIMSS Europe 19 in Helsinki.

Nictiz logo

Nictiz

Nictiz is het expertisecentrum e-health en doet onderzoek en duidt trends in e-health ten behoeve van landelijk beleid voor partijen, zoals het ministerie van VWS, landelijke koepels en het Informatieberaad Zorg. Ook ontwikkelt en beheert Nictiz informatiestandaarden. Deze standaarden zijn nodig om het uitwisselen van informatie in de zorg mogelijk te maken. Daarbij adviseert Nictiz zorginstellingen en softwarespecialisten bij de implementatie van standaarden en optimalisatie van gegevensuitwisseling.

vbmi logo

VMBI

ICT in de gezondheidszorg is een breed en veelomvattend terrein. De VMBI wil een gids op dat gebied zijn. Wij richten ons op medici, verpleegkundigen, wetenschappers, studenten, managers, adviseurs, informatici en gebruikers die betrokken zijn bij de ICT in de gezondheidszorg.

De VMBI is opgericht ten behoeve van diegenen die werkzaam zijn op het gebied van de medische informatica/informatiekunde in de breedste zin. De VMBI kent leden en student-leden en is in principe bedoeld voor al diegenen die zich voor het vakgebied interesseren.

cognicum logo

Cognicum

Cognicum organiseert en ontwikkelt conferenties, studiereizen, netwerkbijeenkomsten, workshops en andere bijeenkomsten voor management, bestuurders in de zorg, onderwijs, overheid en multinationals. Met de inhoud als leidraad faciliteren we met veel persoonlijke aandacht bijeenkomsten waar netwerken een belangrijk aspect is. Onze kracht is het ontzorgen zowel voor u als voor de deelnemers.

Senior Partners


Cerner logo

D&A logo
EY logo


Forcare logo
Furore logo
HP logo

Intermax logo
Intersystems logo
KPMG logo
nuance logo
openline logo
Pharma partners logo
salves logo
 
 
 

Associate Partners

AFAS software logo
agfa logo
Alphatron medical logo
Beter Healthcare logo
Buiten Huis logo
Carestream logo
Chipsoft logo
Cisco logo
FujiFilm
igroep logo
M and I partners logo
Microsoft logo
Mobquity logo
Nutanix logo
Oracle logo
Quint logo
RAM technology logo
SAS logo

Sectra logo
Smartmed logo
Telindus logo
Vital Health
Vosko logo
 

Meer informatie?

Voor meer informatie en partner- en sponsormogelijkheden kunt u contact opnemen met Amber Hidding

Stay Informed

Sign up for the latest information on HIMSS Europe events.

 

Sign up now